Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Územní pracoviště finančních úřadů již vydávají přihlašovací údaje k evidenci tržeb

Územní pracoviště finančních úřadů již vydávají přihlašovací údaje k evidenci tržeb



Finanční úřad pro Královéhradecký kraj upozorňuje podnikatele a jejich zástupce, že od 1.9.2016 lze žádat o vydání přihlašovacích údajů potřebných pro evidování tržeb.

Získání přihlašovacích údajů je prvním a důležitým krokem k evidenci tržeb. Je důležité, aby podnikatele nebo jejich zástupci nenechali podání žádosti na poslední chvíli. Přestože jsou územní pracoviště na vydávání těchto údajů připravena, nemůžeme vyloučit případné fronty s blížícím se prosincem. Přijďte tedy včas!

Žádost o autentizační (přihlašovací) údaje k evidenci tržeb je možné podat pouze dvěma způsoby, a to buď elektronicky, prostřednictvím Daňového portálu (EPO žádost) s využitím přihlašovacích údajů do datové schránky (tj. s ověřenou identitou osoby způsobem, kterým se lze přihlásit do její datové schránky), nebo osobně (ústně do protokolu) na kterémkoliv územním pracovišti finančního úřadu v době úředních hodin (pondělí a středa od 8-17 hod, v úterý a ve čtvrtek od 8-15.30 hod a v pátek od 8-14 hodin). 

Ostatní způsoby podání žádosti, např. podepsané ZAREP či zaslané prostřednictvím datové schránky nejsou podporované zákonem.

Od 1.12.2016 nastupuje první fáze evidence tržeb a evidovat budou podnikatelé s NACE činností ubytovací a stravovací služby (více informací na www.etrzby.cz). V působnosti Finančního úřadu pro Královéhradecký kraj by mělo v této první fázi začít evidovat cca 11 tisíc fyzických osob a cca 2 300 právnických osob. Za prvních čtrnáct dní bylo správci daně v Královéhradeckém kraji vydáno 190 přihlašovacích údajů.

 

Romana Barešová

tisková mluvčí FÚ pro Královéhradecký kraj