Drobečková navigace

Úvod > Dění v obci > Aktuality > Běžíme na hrad pokračuje na hradě Loket

Běžíme na hrad pokračuje na hradě Loket



Seriál Běžíme na hrad pokračuje na hradě Loket

Běžecký krosový seriál Běžíme na hrad odstartuje 4. díl letošního ročníků, a to na hradě Loket v Karlovarském kraji, 24. 9. 2016.

Běžecký den s cílem na Loktu má pro vás připraveno několik tras na výběr; závod na 5 km, tzv. Pětku a závod na 15 km, tzv. Patnáctku. Oblíbené dětské závody čekají na vaše ratolesti, děti v různých věkových kategoriích. Rozděleny podle věku budou závodit na tratích v délkách 100, 300, 600 a 1200 m v blízkém okolí registrace a zázemí závodů. Běžecká trasa převážně vede podél řeky Ohře, ale v závěru i skalním tunelem nebo přes „houpací“ most v podhradí gotického Lokte. Trať zavede závodníky od řeky i do lesnatých kopců. Po závěrečném výběhu je cíl závodu na dohled od hradní brány. Na každého závodníka, který úspěšně dorazí do cíle, bude čekat účastnická medaile seriálu Běžíme na hrad!

Máme rádi novinky, a tak jsme v letošním ročníku ve spolupráci s naším partnerem, Hypoteční bankou, pro vás připravili soutěž – Rodinný běh Hypoteční banky. K Rodinnému běhu Hypoteční banky se může přihlásit jakákoliv rodina. Jedinou podmínkou pro registraci do Rodinného běhu je, že alespoň jeden z členů rodiny musí být mladší 15 let.

Registrace začínají v 9:30 hod. v amfiteátru v podhradí Lokte Od 10 hodin začíná bohatý soutěžní program pro děti (Pohádková cesta) a pro všechny registrované pak i soutěžní kvíz Tajemství hradu s hodnotnými cenami. Prvních 250 registrovaných obdrží zdarma seriálové tričko od partnera KILPI. Všichni registrovaní účastníci mají slevu na vstupném na Loket..

Kromě běhání si budete moci užít báječnou sobotu i s dalším programem, který zabaví nejen vaše děti. Od 10 hodin začíná Pohádková cesta, na které budou čekat skutečné pohádkové bytosti. Na Pohádkové cestě bude připraveno osm zastávek, při kterých děti plní fyzické i vědomostní úkoly. Během zpracování výsledků závodů vyplní čas interaktivní šermířské vystoupení. V zázemí závodu budou pro děti připraveny další soutěžní stanoviště od našich partnerů: Horalky-Sedita – stavění hradu z kostek, Hypoteční banka – obratnostní soutěže apod.

Seriál Běžíme na hrad nabízí plnohodnotné závody v úžasném okolí Lokte kombinaci s prima programem i pro ty, kteří přišli třeba jenom povzbudit závodícího člena rodiny. Především děti si pak přijdou na své, a to nejen při závodech. Nenásilně propojujeme sport s historií a poznáním dějin naší země. Pro více informací o závodu navštivte stránky www.bezimenahrad.cz

Těšíme se na zdolání hradeb hradu Loket v sobotu 24. 9. 2016.

Tým Běžíme na hrad